divendres, 6 de juny del 2014

L'ESPELTA O ELS NOUS PROBLEMES QUE S'ACOSTEN

Vull fer un comentari sobre precisament l'espelta.

EL SEU PREU I LES SEVES PROPIETATS.

S'està dient en tot tipus de cercles que no hi
espelta, es totalment fals.
Si que es veritat que alguns no en tenen
però també és veritat que d'altres en tenen i
molta.
L'objectiu real és fer pujar el preu de la mateixa.
Hi ha que vol guanyar molts diners i això ho fan
sigui com sigui, costi el que costi i peti qui peti.
El preu real, ja normalment, està molt pujat,
és realment cara i no justifica el seu preu.
Per les persones que el metge els hi digui
que només poden menjar espelta tenen alternatives.
Han de provar els blats recuperats i blats locals,
hi comprovat que la majoria d'aquestes persones
toleren i algunes inclús millor aquests blats, és
questió de provar-los.
Us animo, doncs, a fer-vos el pa, a provar aquests
blats i disfrutar del seu sabor i de les seves propietats
nutricionals que tant s'assemblen a l'espelta i la farina
és a meitat de preu.

LA  MANIPULACIÓ QUE JA ESTÀ AQUÍ.

Sí, per desgracia ja hi em arribat.
L'altre dia vaig llegir la fitxa tècnica de la farina
d'espelta ecològica d'una farinera i s'em van posar
els pels de punta.
Com ja sabeu l'espelta te menys gluten que el blat
però més proteïnes.
El contingut de gluten es aproximadament del 9 al 10 %
i el del blat a partir del 13 %.
Bé, doncs a les fitxes el contigut de gluten és del  30 %.
Han afegit un 20 % de gluten (suposadament d'espelta)
per que el pa sigui més esponjós.
Totes aquelles persones que menjen espelta comprada
a forners que utilitzen aquesta farina començaran a
tenir problemes i llavors diran que l'espelta no els hi va bé.
Lo que no serà veritat.
Els responsable d'aquest desori no és ningú més que
aquells que reclamen que el pa sigui esponjos, flonjo,
lleuger.

Hauriem de ser conscients que cada tipus de blat, té unes
característiques determinades i que s'han de respectar.
Quan els humans manipulem la natura llavors hi ha problemes
i n'hi hauran, i greus.
S'acosten temps de moltes alérgies i intolerancies
degut a la gran quantitat d'aditius, conservants que porten
els aliments i no només els convencionals, si no també
els ecològics, els quals s'els autoritza cada dia més a
introduir-los .
Sabeu que la majoria de pinso per bestiar ecològic
te components com el blat de moro transgènic i està
 autoritzat ?  
Hauriem d'integrar que ecològic no només vol dir
certificat, si no  a més local, de proximitat.
És més ecològic un enciam d'un pagès que ensulfata,
que un kiwi ecològic de Australia, l'empremta
ecològica del kiwi és brutal.

Em de menjar de temporada, si no estem perduts.